Freeze-Drying (Dondurarak Kurutma) Nedir?
Freeze Dry teknolojisi dondurarak kurutma yöntemidir. Bu yöntemle meyvelerin içeriğindeki su süblimasyon ile uzaklaştırılır ve kurutulmuş meyve elde edilir. Herhangi bir katkı maddesi, şeker ilavesi yapılmaz ve ürünlerin besin değeri bilinen diğer kurutma yöntemlerinden farklı olarak çok yüksek oranda korunur. Dondurarak kurutma sonunda meyvenin içinde kalan nem oranı diğer yöntemlere göre çok daha düşüktür; bu sayede meyve, özelliklerini kaybetmeden ve bozulmaktan uzak, çok daha uzun süre öğünlerimizi renklendirir.
Bu özellikleri ile Freeze Dried ürünler artan ve çeşitlenen beslenme ihtiyacını tamamen doğal bir çözüm olarak karşılar. Öğünlerin içerisinde veya ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar olarak hem yetişkinler hem çocuklar için en güvenilir besin kaynaklarından biridir.
Freeze - Dried Ürünler
Doğal
Dondurarak kurutulmuş gıdaların içinde kalan su miktarı bakterilerin üremesine el vermeyecek kadar azdır. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucuya ihtiyaç yoktur.
En Yüksek Besin Değeri
Freeze Dry teknolojisi ile düşük sıcaklıkta kurutulan gıdaların besin değerinin %97’si, vitamin ve antioksidan kapasiteleri korunur.
Uzun Süre Dayanıklılık
Hiçbir katkı maddesi veya koruyucuya ihtiyaç duymadan 20 yıla kadar bozulmadan saklanabilir.
Taze Gibi
Freeze Dry teknolojisi ile şeklini kaybetmeden kurutulan gıdalar öğünlerinizdeki suyu emerek adeta yeniden taze halini alır! Kahvaltılarınızda, çaylarınızda ve hazır yemeklerde taze meyve ve sebze lezzeti için idealdirler.
Pratik ve Hafif
İçindeki suyun neredeyse tamamını kaybetmiş gıdalar bu sayede çok hafif paket ve ambalajlarda, rahatlıkla ve güvenle uzun süre taşınabilirler. Kamplar, uzun yolculuklar ve tabii ki iş hayatı için hem pratik hem sağlıklı, harika bir alternatiftirler.
Sağlıklı Öğünler
Freeze Dry ile kurutulmuş meyveler her yaştan herkes için çıtır çıtır sağlıklı atıştırmalıklardır.